This is Diego Conterno

This is Diego Conterno

Date

This is Diego Conterno je už třetí akcí ze série, v níž vždy detailně představujeme jednu osobnost, jejíž tvorba nás v Almě inspiruje a ovlivňuje.

Diego Conterno je italský vinař z Monforte d’Alba v Piemontu, specializující se na klasické Barolo z odrůdy Nebbiolo s důrazem na bio vinifikaci a terroir. V roce 2000 opustil slavné rodinné vinařství Conterno-Fantino, které v roce 1982 spoluzakládal se svými bratranci, a rozjel vlastní projekt zaměřený více na tradiční styl výroby vína. V roce 2010 se k němu připojil jeho syn Stefano a společně dnes hospodaří na 8,5 hektarech vinic, včetně slavné parcely Ginestra, považované kritiky za jednu z nejlepších poloh v Barolu. Diego se učil vinařskému řemeslu u legendárního Beppe Colly v Prunottu – jednoho z nejvýznamnějších vinařů v historii regionu, který významně přispěl k tomu, že se Barolo stalo synonymem pro luxusní vína a lanýže.

Alma nabídne hostům výběr toho nejzajímavějšího, co vzniká v Diegově sklepě v Monforte d’Alba, a to formou uvolněného večera přímo se samotným vinařem.

1. část večera – degustace (18:00)


      Večer odstartuje degustace vín z Diegova soukromého archivu, raritní ročníky, doplněné unikátním komentářem. Proběhne v historické degustační místnosti, kapacita je vzhledem k charakteru vzorků velmi omezená (max. 10 osob). Cena: 3550 Kč

      2. část večera – večeře (17:30)


        V restauraci na vás čeká speciální menu šéfkuchaře Petra Židka, inspirované regionem Piemonte, který proslul nejen plnými červenými víny, ale i lanýži a lískovými ořechy. Žádné nudné akademické menu s dlouhými přednáškami – těšte se na fresh & casual večer s čtyřmi chody, amuse bouche a čtyřmi skleničkami špičkových červených vín a jednou sklenkou champgne, které je zde také ve veliké oblibě!

        MENU

        • Pivní košíček, krém z grilovaného celeru, hruška, bagna cauda pěna
          & Jean Josselin Les Blancs 2020, Champagne, Francie
        • Marinovaný pstruh, omáčka z lískových ořechů, grilovaná kapusta, bezové kapary, olej z fíkových listů
          & Diego Conterno Dolcetto d’Alba 2024, Piemonte, Itálie
        • Hovězí tatarák, lanýžová emulze, černý lanýž, černý bez, topinka
          & Diego Conterno Langhe Nebbiolo “Balluma” 2023, Piemonte, Itálie
        • Stařené kachní prso, kandované koření, pečené červené zelí, barolo jus
          & Diego Conterno Barolo Le Coste di Monforte 2021, Piemonte, Itálie
        • Čokoládová pěna, pečené kaštany, kakaové chipsy, zabaglione
          & Diego Conterno Barolo Chinato, Piemonte, Itálie


        Cena menu vč. vína: 2990 Kč / osoba

        3. část večera – party (17:30)

          Po večeři se s Diegem přesouváme do Vinárny na dvorku. Čeká vás příjemný večírek s hudbou a volném rozléváním všeho, co od Diega máme. Ideální čas na skleničku digestivu ve skvělé společnosti

          Other events

          Na sběr divokých bylin s Tomášem Reisingerem

          Pro držitele KRU:Karty jsme připravili jedinečnou možnost vyrazit do terénu s naším hlavním sběračem divokých bylin – Tomášem Reisingerem. Zažijte, jak vypadá práce sběrače, a objevte, co všechno kolem nás jde využít v kuchyni.

          Detail akce

          Wine Jam: Beaujolais II.

          Druhé vydání akce, která prostřednictvím spolupráce předních českých vinných distribucí přibližuje rozmanité evropské vinařské regiony. Tentokrát se ponoříme do Beaujolais Villages & Cru – a to nejen skrze sklenku, ale i skrze kontext.

          Detail akce