AlmaTalks #2: Zero waste a kreativita v kuchyni

Datum konání

Alma Talks je nově vznikající série inspirativních setkání, přednášek a diskuzí o tom, co přesahuje a zároveň spojuje lidi napříč gastronomií.

Restaurace Alma Prague jejím vznikem otevírá prostor pro pravidelná setkávání a spolupráci v rámci komunity foodie nadšenců, restauratérů a profesionálů z gastro oboru, kteří při své práci i mimo ni neustále přemýšlí nad tím, jak dělat věci lépe. Jak posouvat hranice nejen v kvalitě jídel, servisu, atmosféry, výběru vstupních surovin a produktů, ale i jak svou práci a vize komunikovat směrem k hostům a veřejnosti a ovlivňovat tak jejich vnímání jídla v širším kulturně-ekologickém kontextu.

O zero waste přístupech a kreativitě v kuchyni

Vyřazení fresh folií, fermentace a nakládání přebytečných surovin, efektivnější plánování menu a kompostování organického odpadu. To je pouze část těch snažších opatření, která dnes začíná zavádět rostoucí počet restaurací v každé cenové hladině – od kaváren, vináren až po Michelinské provozy. Mezi ty zdánlivě nemožné, typické zejména pro restaurace, které mají zero waste přístup vetkaný v DNA, ale patří třeba i upcyklování skla, transformace recyklovaných plastů do take away talířů a designových interiérových prvků nebo vyvíjení tlaku na redukci či změnu obalových materiálů u stávajících dodavatelů. Zero waste se postupně dostává do povědomí více a více podniků a nutí je nad věcmi přemýšlet jinak, kreativně. Do reality, kde se odpad z jednoho procesu stává vstupem pro jiný, zasvětí diváky druhá edice AlmaTalks.

Návštěvníci se mohou těšit na přednášky, rozhovory a živé panelové diskuze s tuzemskými i zahraničními osobnostmi, kuchaři, řemeslnými výrobci i odborníky na cirkulární ekonomiku.

Vystupující:

  • Douglas McMaster (UK), Silo
  • Ryan Walker (UK), Silo
  • Cherry Tsui (FR), Little Red Door
  • Food For Soul, Refettorios (IT)
  • Lara Dunnett (UK), Ellen MacArthur Foundation
  • Vojtech Vegh (SK), Surplus
  • Michaela Číhalíková (CZ), Zachraň Jídlo
  • Matěj Výboch (CZ), KRO
  • Ondra Kropička (CZ), Landcraft
  • Erik Cehlár (CZ), Goodlok
  • Vanda Kofroňová (CZ), moderátorka

Ostatní akce

Na sběr divokých bylin s Tomášem Reisingerem

Pro držitele KRU:Karty jsme připravili jedinečnou možnost vyrazit do terénu s naším hlavním sběračem divokých bylin – Tomášem Reisingerem. Zažijte, jak vypadá práce sběrače, a objevte, co všechno kolem nás jde využít v kuchyni.

Detail akce

PÁROVÁNÍ vol. 2

Párování je letní sérií pop-upů v KRO Vršovice, která propojuje víno, street food a hudbu. Druhý díl bude ve znamení dámské jízdy. A hostky Kateřina Jakusová ze Slice Slice Baby a Dominika Černohorská z vinařství Plenér vás přesvědčí, že žen by v gastru mělo být víc!

Detail akce