Duo šéfkuchařů Michal Daněk a Petr Židek z Almy zavítá do Šumperka, konkrétně do restaurace hotelu Perk, kde uvaří večeři inspirovanou podzimem. Čeká vás nevšední menu plné sezónních ingrediencí, které podzim nabízí.
MENU:
Amuse-bouche
- Košíček z listového těsta, sýrová ganache, libečkové květy, libečkový kečup, svatojánský ořech
- Křupavý košíček, zakysaná smetana, tatarák ze pstruha, lichořeřišnice
Předkrmy
- Tatarák z jelena, emulze z černého česneku, šišky modřínu, černý bez, libečkový prach, topinka
- Marinovaná červená řepa, calamansi dressing, zelené jahody, celerový crumble s rozmarýnem
Hlavní chody
- Pečený jehněčí hřbet, jehněčí jus, brusinkové umeboshi, poupata bezu, sečuánský pepř
- Celý vykostěný grilovaný pstruh, drožďový beurre blanc
Přílohy
- Grilovaná kapusta, jablečný dressing s yuzu, zelené jahody, křen
- Spálený pórek, lískooříškový dressing, žitný crumble, divoké kapary
- Brambory Hasselback, lanýžový crème fraîche, lanýž
Dezert
- Jablečný tarte tatin, pivní zmrzlina, svařený mošt s rooibosem, kardamom, pohanka
Petit four
- Fenyklový pâte de fruit, cedro, práskací cukr
- Čokoládový košíček, tvaroh, jablečná marmeláda, čokoládové nibsy
Své místo na večeři si můžete rezervovat na tel.: +420 733 538 081 nebo e-mailem restaurace@hotelperk.cz.