alma meets perk

ALMA meets PERK

Datum konání

Duo šéfkuchařů Michal Daněk a Petr Židek z Almy zavítá do Šumperka, konkrétně do restaurace hotelu Perk, kde uvaří večeři inspirovanou podzimem. Čeká vás nevšední menu plné sezónních ingrediencí, které podzim nabízí. 

MENU:

Amuse-bouche

  • Košíček z listového těsta, sýrová ganache, libečkové květy, libečkový kečup, svatojánský ořech  
  • Křupavý košíček, zakysaná smetana, tatarák ze pstruha, lichořeřišnice  


Předkrmy

  • Tatarák z jelena, emulze z černého česneku, šišky modřínu, černý bez, libečkový prach, topinka  
  • Marinovaná červená řepa, calamansi dressing, zelené jahody, celerový crumble s rozmarýnem  


Hlavní chody  

  • Pečený jehněčí hřbet, jehněčí jus, brusinkové umeboshi, poupata bezu, sečuánský pepř  
  • Celý vykostěný grilovaný pstruh, drožďový beurre blanc  


Přílohy

  • Grilovaná kapusta, jablečný dressing s yuzu, zelené jahody, křen  
  • Spálený pórek, lískooříškový dressing, žitný crumble, divoké kapary  
  • Brambory Hasselback, lanýžový crème fraîche, lanýž  


Dezert

  • Jablečný tarte tatin, pivní zmrzlina, svařený mošt s rooibosem, kardamom, pohanka  


Petit four 

  • Fenyklový pâte de fruit, cedro, práskací cukr  
  • Čokoládový košíček, tvaroh, jablečná marmeláda, čokoládové nibsy


Své místo na večeři si můžete rezervovat na tel.: +420 733 538 081 nebo e-mailem restaurace@hotelperk.cz.

Ostatní akce

Svatomartinský oběd v Almě

Přijďte ochutnat svatomartinský oběd v podání našich šéfkuchařů. Vyberete si kachní jelito, kaldoun, pečené husí prso nebo grilované bramborové šumpále?

Detail akce

BAROLO NIGHT

Užijte si sdílenou večeři ve společnosti těch nejlepších vín z piemontského vinařství Cascina Fontana - nejvýše oceněného italského vinařství roku podle Gambero Rosso. Večerem vás provede Petr Hanuš.

Detail akce